Tannbleking hjemme

Det har blitt mer og mer populært å bleke tennene sine hjemme, og det trenger heller ikke å koste så mye.

Leter du etter tannbleking du kan bruke hjemme? Har du tenkt til å bruke tannblekingspenn, kan du prøve denne eller har du tenkt på bruke tannskinner med bleking, kan du prøve denne.

Derimot må man ta noen forhåndsregler før man starter med bleking av tenner hjemme. I en artikkel fra tannklinikken.no skrives det at de tryggeste og mest effektive alternativene til tannbleking hjemme, er i samråd med en tannlege.

Tannblekingspenn eller tannbleking hjemme

Hva er egentlig beste tannbleking for tennene? Noen foretrekker tannblekingspenn, da dette går relativt mye kjappere enn å bruke tannskinner med blekning i. Derimot tar det også lengre tid før du faktisk ser noe resultater på tennene etter å ha brukt tannblekingspenn. For noen kommer resultatene fra tannblekingspennen synligere på kort tid enn andre igjen, men dette må prøves fram og se hva som passer best for ditt behov og dine tenner.

Unngå skader på tennene

For å unngå skader på tennene, kan en undersøkelse hos en tannlege gi et bedre resultat. Da vil du få undersøkt om tennene tåler blekingen og om du får den ønsket effekten du er ute etter. Plages man mye med ising i tennene fra før av, bør man unngå tannbleking inntil isingen har blitt undersøkt og er under kontroll.

Holder blekingen lenge?

Tannblekingen varierer fra et produkt et til annet. Hos en tannlege kan blekingen holde seg i flere år og trenger vedlikehold noen ganger i året, mens hjemmebleking kan trenge vedlikehold hvert kvartal, halvår eller hvert et år. Dette kommer helt an på produkt og tannlege.

Best mulig resultat av tannbleking hjemme

For å forbedre tennene og få et hvitt smil, er det enkelte ting man kan gjøre før og etter tannbleking. – Undersøk om tennene dine tåler bleking – Puss og rens før bleking av tenner. Det kan ligge smuss og belegg på tennene som må bort før du bleker, det kan gi et bedre resultat. – Etter tannblekningen bør du være forsiktig med sterke fargestoffer i et par dager for å unngå misfarging på tennene. Du bør unngå svart te, kaffe, røyk og rødvin.

Hvordan få hvitere tenner uten bleking

Skulle ikke kjemisk tannbleking være noe for deg, finnes det noen kjerringråd som kan hjelpe til med å få hvitere tenner. I en artikkel på klikk.no kan du pusse deg til hvitere tenner. Tannkrem og munnskyll kan inneholde slipemidler som bidrar med å fjerne eller forhindre misfarging på tennene, og slik kan bli med på gjøre tennene hvitere. Eller så sies det at mat kan også gjøre tennene hvitere. Eple, gulrot, sellerirot og pære setter i gang spyttproduksjonen og kan hjelpe til med å vaske bort flekkene på tennene.